MoonCatcher mensdisc – Set med två storlekar

(28 kundrecensioner)

299,00 kr inkl. moms

MoonCatcher mensdisc – set med två storlekar

  • Säker 100% medicinskt silikon
  • Återanvändbar i upp till 5 år
  • Bär i upp till 12 timmar åt gången
  • Njut av kladdfri sex under mens

Två storlekar; Small och Large ingår
Bruksanvisning på engelska
Läs mer om produkten på MoonCatchers hemsida

Artikelnr: 7300009062218 Kategori: Etiketter: , ,

Beskrivning

Mooncatcher mensdisc :

  • Säker 100% medicinskt silikon
  • Återanvändbar i upp till 5 år
  • Bär i upp till 12 timmar åt gången
  • Njut av kladdfri sex under mens

Svensk utförlig bruksanvisning finner du här

Ytterligare information

Vikt 55 g

28 recensioner av MoonCatcher mensdisc – Set med två storlekar

  1. Anna

    MoonCatcher får högsta betyg. Det går snabbt att sätta in. Sitter där den ska under mensens alla dagar och läcker aldrig.

  2. Cajsa B. (verifierad ägare)

    Är supernöjd! Har använt menskopp i många år och varit väldigt nöjd med det förutom att den trycker på blåsan ibland. Har testat mooncatchern en mens och den funkade jättebra. Var mycket lättare att sätta in än en menskopp dock lite kladdigare att ta ut men det blir nog bättre med tiden. Plus i kanten för de fina färgerna med 😃🌈

  3. Anna (verifierad ägare)

    Tvekat att köpa disc för inte vetat vilken storlek jag skulle satsa på, perfekt att få med två olika här! Bara hunnit använda under mens denna månaden ännu. Lurigt första gångerna att få ut discarna men lärde mig snabbt så det blev smidigare. Den stora verkade först bra men skavde lite bakom blygdbenet samt läckte mycket andra dagen, möjligen jag som inte gjort rätt? Bytte till min kopp som jag älskar som är ett säkert kort men ville ge även den lilla discen en chans så gjorde det mot slutet av perioden. Funkade fint, kändes inte och läckte inte. Dock mindre blödning den dagen också så vet inte hur det varit om jag haft den någon av de första dagarna.

  4. Emma Harborn (verifierad ägare)

    Jag har bara hunnit testa en cykel, men jag är SÅ besviken. Har haft menskopp i över tio års tid och varit jättenöjd fram till för ungefär 3-4 år sedan. Då började den glida ner och ut och läcka. Efter mycket irritation gick jag tillbaka till tampong. Dock har jag börjat få problem med svamp när jag har tampong. Blev då så lycklig när jag läste om mensdisc. En typ menskopp som inte ska trilla ut pga förslappad förlossningsmuskulatur. Men de bara läckte! Provade de olika storlekarna fram och tillbaka under cykeln. Försökte placera på olika sätt osv. Men ingen hjälpte! En stor besvikelse alltså. Kommer prova några cykler, men har ingen förhoppning om att det kommer funka.

    • Anna Mattsson (butikschef)

      Hej Emma! Vad tråkigt att du inte fick det att fungera med MoonCatcher under din första cykel. Ett tips är att verkligen försökt trycka mensdisen nedåt och bakåt när du sätter in den så att den hamnar under livmodertappen. När den är så långt bakåt och nedåt som möjligt så behöver du trycka mensdiscens främre del uppåt. Håller tummarna för att det ska funka bättre för dig nästa gång. /Anna, mensdisc.se

  5. Malin (verifierad ägare)

    Har haft stora problem med läckage med menskopp under flera år. Den har varit helt opålitlig. Såg reklam för denna mensdisc och kom fram till att det inte kunde skada att testa. Har nu provat under en period och är så glad att den funkade. Inget läckage, dock lite slabbigt när man tar ut den. Det kan jag dock stå ut med eftersom det verkar räcka med att hålla på med det på morgonen när jag går upp och på kvällen när jag lägger mig.

    • Anna Mattsson (butikschef)

      Hej Malin! Kul att höra att du gillar MoonCatcher mensdisc! Här kommer att tips för att få en mindre slabbig uttagsupplevelse: När du har lossat mensdiscen från dess position drar du den så horisontellt som möjligt, som om du drar ut en låda. När mensdiscen är helt ute så tippar du bakre delen nedåt så att mensvätskan töms ut där och inte kommer på dina fingrar.

  6. Jessica (verifierad ägare)

    Har använt menskopp och varit nöjd i många många år, men när det blev dags att byta ut den så fanns inte samma modell att köpa längre och jag har haft svårt att hitta någon som fungerat lika bra. Har testat kortare, vanlig längd, mjukare och hårdare silikon. Mensdiscarna verkar dock fungera toppen! Jag har en väldigt lågt sittande cervix och har med menskopp ofta fått sätta koppen runt cervixen för att det ska funka, discen gör samma sak fast mycket enklare då den ju är designad för det. Bra att få två olika storlekar också! Både verkar fungera för mig, men har inte hunnit prova så många gånger än att jag hittat en favoritstorlek.

  7. Karolina (verifierad ägare)

    Bättre än förväntat. Lite trixigt att ta ur men riktigt bekväm och rymmer mycket.

  8. Elisabet (verifierad ägare)

    Verkligen helt otrolig! Jag har testat menskopp innan, men aldrig riktigt fått det att fungera. Mensdisken lyckades jag få in rätt på redan andra/tredje försöket. Lät den då sitta inne i 6 timmar helt utan läckage. Vilken känsla!! Jag är så taggad på att köpa ett par menstrosor och komplettera med. Just nu kör jag binda för säkerhets skull. En av fördelarna med mensdisken gentemot menskoppen är också att man inte känner hur det rinner på samma sätt, då den sitter så pass högt upp. Skönt!

    Eftersom jag läst innan att det är lite kladdigt när man ska ta ut den var jag förberedd på detta, och tyckte inte det var så farligt. Man lär sig att ta ut den utan att det blir alltför kladdigt. Jag hakar i pek-eller långfinger och drar ut. Tack så mycket för att ni säljer denna produkt här! Jag är så glad och taggad på att använda den mer!

  9. Desiree Moberg (verifierad ägare)

  10. Anonym (verifierad ägare)

    Relativt enkel å sette inn, men umulig å ta ut ☹️

    • Anna Mattsson (butikschef)

      Hej! Vad tråkigt att höra att du har problem med att ta ut mensdiscen. Här är några tips:
      Det kan underlätta att krysta lätt vid uttagande och att vinkla bäckenet som om du skulle ”dra in svansen”. Du behöver få in ett finger på mensdiscens ovansida för att kunna dra ut den. En del användare behöver använda både pekfinger och tumme och nypa fast om discen som en pincett för att kunna dra ut den. Hoppas att detta kan hjälpa dig och att du ger mensdiscen fler chanser.

  11. Karin (verifierad ägare)

    Bra att den kommer i två storlekar. Det känns inte svårt att få den på plats.
    Däremot upplever jag att den läcker så fort jag tar i, nyser eller skrattar de dagar jag har riklig blödning och då läcker den kraftigt! Dock ser fram emot att kunna använda den på mensens sista dag då jag upplever att menskopp hamnar för långt ner för mig då.

  12. Matilda (verifierad ägare)

    Var tvungen att sluta med menskopp då sugeffekten skadade min anatomi Samt skavde.var också bökigt att få den att veckla ut. Byta till disc var fantastiskt! Lättare att få in och snäll mot kroppen. Läcker inte alls heller. Alla kvinnor bör testa detta!

  13. Matilda (verifierad ägare)

    Top notch-produkt! Lite lurigt att sätta in den rätt från början.. fick kolla instruktionsvideos på youtube. Men när en väl hittar rätt sätt så är den toppen och håller vad den lovar!

  14. Johanna (verifierad ägare)

    Jag har använt mig av menskopp innan, men den slutade fungera för mig. Jag har även alltid haft problem med att menskopp trycker och känns av relativt mycket, men alltid älskat friheten den ger. Nu har jag testat mensdiscen 2 mensar och tycker att den fungerar bra. Man behöver ge sig själv tid att lära sig innan den fungerar bra. Mensdiscen känns ännu mindre än kopp och rymmer mer. Jag tycker inte heller att det är särskilt kladdigt att ta ut, men då är jag rätt van sen tidigare. Bra med 2 storlekar då jag behövde den större storleken efter att jag testat mig fram. Rekommenderar även någon vattenbaserat glidmedel så är insättningen inget problem alls. Inget direkt på att klaga på. Känner mig inte helt trygg i den än men tror det mestadels handlar om vana då den än så länge fungerat väldigt bra.

  15. Stina S. (verifierad ägare)

  16. Frida (verifierad ägare)

    Kräver helt klart lite övning. Men funkar hyffsat. Är lite knepigt att ta ut den.

  17. Elsa (verifierad ägare)

    Älskar den! Efter att ha testat i endast tre dagar så föredrar jag denna modell framför den klassiska som jag använt i åtta år. Önskar att jag köpte den tidigare! Ska tipsa alla mina mensande vänner!

  18. Anna (verifierad ägare)

    För mig funkar inte detta. Det läcker och gör ont. Kan vara handhavande men återgår till tampong tyvärr. Ville gärna att det skulle fungera.

  19. Unni (verifierad ägare)

    Otroligt nöjd!
    Har haft menskopp i ca 10år och varit väldigt nöjd med det. Den har dock en tendens att bli full fort/läcka, och jag upplever att jag blir väldigt kissnödig och har lite svårt att hålla mig med koppen.
    Nu har jag använt disken under två perioder och dessa problem är hel borta! Det är lite av en inlärningskurva i hur man sätter in och tar ut den, jag lyckas inte riktigt ta ut den utan att den skvalar över under de tyngsta dagarna. Jag upplever att det enklaste är att ha handryggen upp mot pubisbenet (handflatan mot marken) och haka i pekfingret på insidan av diskens kant för att få ut den. Disken är lite avlång och för mig fungerar det bäst att ha den på bredden.
    Jag uppskattar att paketet innehöll två storlekar, jag hade köpt fel storlek om jag hade valt själv. Har inte fått barn, har en medel/hög livmoderhalstapp och den stora disken är den som inte läcker för mig (hade inte behövt tömma ens en gång om dagen, så stor kapacitet har den!). Den känns inte överhuvudtaget när den är inne.

    Sammanfattningsvis: man får testa sig fram lite med vad som funkar och hur man gör men även innan jag lärde mig så fungerande den bättre än koppen och jag är otroligt nöjd, borde bytt till disk tidigare!

  20. Anonym (verifierad ägare)

    Jag blev först lite osäker når jag fick hem dom då dom kåndes så stora men efter att ha testat så är jag faktiskt väldigt nöjd. Själva koppen är väldigt tunn och rörlig och tror därför att den absolut kan fungera under samlag. Jag är jätte nöjd verkligen. Är dålig på att recensera men vet att recensionerna hjälpte mig mycket så förhoppningsvis kan jag hjälpa någon annan 😊

  21. Anonym (verifierad ägare)

    Hade höga förväntningar på mensdiscen, då jag sen tidigare kör med menskopp men ville testa disc just för att slippa något som sitter med fast med vaccum och förhoppningsvis blir ännu bekvämare. Har dock lågt sittande livmodertapp och till min besvikelse så gör detta att discen inte kommer nog långt in och pga detta så läcker den, den hålls liksom inte fast bakom blygbenet som den ska utan skjuts utåt efter en stund

  22. Linda (verifierad ägare)

    Läcker, kan inte använda den.

  23. Ida (verifierad ägare)

    Fantastisk produkt, upplever den lättare att sätta in och få på plats jämfört med en menskopp. Absolut inget läckage, sitter som en smäck. Enda nackdelen är att den är svår att ta ut. Jag får inget bra grepp och måste trixa en del för att få in ett finger runt kanten. Därav får den en fyra istället för femma. Önskar att jag hade haft någonting att ta tag i för att dra ut den.

  24. Anonym (verifierad ägare)

    Bästa mensskyddet jag haft! Jag har lågt sittande livmodertapp och har aldrig fått någon menskopp att fungera ordentligt p.g.a. det. Jag beställde mensdiscen och var inställd på att jag skulle behöva lirka och ha en lite omständlig mens med läckage etc. medan jag lärde känna mensdiscen, men den har fungerat helt utan besvär och utan läckage från första stund. Lätt att sätta in och ta ut. Kunde t.o.m. styrketräna och sova med den utan olyckor. Glömde nästan bort att jag hade mens! Var möjligen lite öm bakom pubisbenet efter några dagars användning, men inget som var störande. Har äntligen hittat rätt mensskydd för mig!

  25. Ellen (verifierad ägare)

    Tyvärr glider båda mensdiscarna sakta ner så att en glipa bildas och det läcker. Vilket är väldigt synd eftersom jag tycker att det var bekväma.
    Jag har försökt att trycka fast discen bakom blygdbenet, men som sagt glappar det sen ändå. Vet inte om det finns tips som kan få dem att funka, annars får jag gå tillbaka till menskopp, som funkar bättre men inte alls sitter lika skönt.

  26. Melina (verifierad ägare)

    Mensdiscen är Underbar! Jag har hemska upplevelser från menskopp med vacuum och efterföljande vidriga smärtor. Den är väldigt enkel att föra in, skaver inte det minsta och relativt lätt att tömma. Enda anledningen till 4/5 är att det tog kanske 7-8 försök innan jag hittade tekniken för att få den att sluta tätt. (Sikta nedåt när man för in den)

    Jag har grov endometrios och därav underlivssmärta. Denna var verkligen revolutionerande för mig. Hästlängder bättre än menskopp, för att inte tala o
    Uttorkande tamponger och blöta bindor. Rekommenderar till ALLA 😁

  27. Anonym (verifierad ägare)

    Har hunnit använda den under en mens än så länge. Har bara testat den mindre storleken och tycker att den fungerar bra. Lätt att både sätta in och ta ut. Om det är mycket i självtömmer den sig vid toalettbesök, annars inte. Vet att många är nyfikna på om den fungerar att ha i vid penetrerande sex. För mig fungerade det, ingen av oss kände den och den läckte inte.

  28. Anonym (verifierad ägare)

    Bra service och produkten fungerar som önskat 👍

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *